Uzená krkovice se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Povidla švestková |
3 špetka | Skořice mletá |
4 špetka | Sůl |
40 g | Švestky sušené |
400 g | Uzená vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 73,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme uzenou krkovici doměkka. |
2 | Rozvaříme si švestková povidla se sušenými švestkami, které jsme již dříve namočili. Švestky by měly zůstat celé, aby z nich nevypadly pecky. |
3 | Připravíme si světlou máslovou jíšku a zahustíme jí povidla. Přilijeme dle potřeby vývar z uzeného masa. Ochutíme skořicí a cukrem. |
4 | Vařenou krkovici naporcujeme a poléváme omáčkou, ve které máme sušené švestky. |
5 | K příloze podáváme bramborový či kynutý knedlík. |