Polévka ze skopové hlavy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze skopové hlavy
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9192 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
3 polévková lžíce | Krupky trhané |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Skopová hlava |
300 g | Skopové maso přední |
2 kávová lžička | Sůl |
55 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 575,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Petržel - nať, Skopové maso přední, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skopová hlava nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze skopové hlavy postup přípravy receptu:
1 | Rozsekanou hlavu omyjeme, důkladně odstraníme kostičky, protože se polévka necedí. |
2 | Maso dáme vařit do osolené vody, přidáme dobře propláchnuté krupky a vaříme do změknutí masa. |
3 | Potom přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, kapustu a dovaříme. |
4 | Odstavíme z plamene a přidáme najemno nakrájenou petrželku. |