Lišky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9193 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 88,4mg |
Vláknina | 18,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Lišky očistíme, nakrájíme a dusíme v menším množství slané vody doměkka. (Při dušení pustí hodně vody.) |
2 | Pak přidáme máslo, dusíme ještě asi 5 minut a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Necháme povařit dalších 5 minut. |
3 | Do omáčky můžeme také přidat vejce vařená natvrdo. |
4 | Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem. |