Jednoduchý recept

Vídeňské smažené řízky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9196
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 dl Olej stolní
4 polévková lžíce Strouhanka
5 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 789kJ
2% Sacharidy 8 g
30% Tuky 23 g
31% Sodík 625 mg
81% Bílkoviny 46 g

Vídeňské smažené řízky postup přípravy receptu:

1

Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

2

Vložíme je do rozpáleného tuku v pánvi a smažíme z každé strany asi 3 minuty.

3

Usmažené položíme na papírové ubrousky na talíři, aby se odsál tuk ze smažení.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

K příloze je chutný vařený brambor či bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept