Salát ze syrového celeru po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze syrového celeru po italsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9198 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 125,5mg |
Draslík | 300,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze syrového celeru po italsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer jemně nastrouháme a zakapeme olejem. Necháme odležet. |
2 | Potom přidáme uvařené, drobně nakrájené vejce a hořčici ochucenou octem (nebo citronovou šťávou). Salát osolíme, opepříme, podle chuti osladíme a dobře promícháme. |
3 | Podáváme vychlazený. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.