Kapustová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 92 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
13,3 g | Česnek |
100 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Kapusta hlávková |
0,6 g | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,6 g | Pepř černý mletý |
13,3 g | Polévkové koření |
33,3 g | Slanina vepřová |
13,3 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 380,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka postup přípravy receptu:
1 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru. |
2 | Uvedeme do varu, přidáme rozdrcenou majoránku a mletý pepř a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme. |
3 | Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí. |
4 | Polévku procedíme a vložíme do ní kapustu podušenou na cibuli a slanině. |
5 | Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme. |
6 | Příprava kapusty: Cibuli jemně nakrájenou osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině, nakrájené na drobné kostičky a zalijeme zbylou dávkou vývaru. Do tohoto základu vložíme očištěnou, opláchnutou, na nudličky nakrájenou a spařenou kapustu. Dusíme téměř doměkka. |
Moc dobrý recept i popis na kapustovou polévku. Kdo ji má rád, ať vyzkouší.
Chybné pořadí jednotliých kroků. jinak dobré