Brambory plněné ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné ementálem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 920 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
12 ks | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 176,7mg |
Draslík | 700,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 361,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné ementálem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. |
2 | Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu. |
3 | Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby. |
Brambory plněné ementálem dostanou každého milovníka sýrů. I já mám sýry moc ráda, takže jsem si tento recept prostě musela připravit a jídlo jsem si rozhodně neodepřela. Dávám pět hvězdiček a doporučuji. Jen si do brambory udělejte větší otvor, mně se tam moc náplně nevešlo a čím víc, tím líp. Brambory mají tendenci se trošku převracet a náplň může vytékat, takže je dobré je o sebe třeba opřít.