Mrkvový salát s jablkem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový salát s jablkem a křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9203 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Jablka |
0,5 ks | Křen |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 52 kcal
Kilojoule 218kJ
3% Sacharidy 12 g
153% Tuky 115 g
6% Sodík 119 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 54,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový salát s jablkem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, křen a oloupaná jablka nastrouháme na křenovém struhadle. |
2 | Vše zalijeme zálivkou z octa, soli, cukru a trochy vody. Dobře promícháme a necháme odležet. |