Salát z vařeného pórku s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařeného pórku s vejcem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9208 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 467kJ
5% Sacharidy 18 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 178 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 257,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z vařeného pórku s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek uvaříme ve slané vodě. |
2 | Nakrájíme jej, opepříme a zalijeme zálivkou z citronové šťávy, soli, pepře a trochy vody. |
3 | Na miskách posypeme povrch salátu natvrdo uvařeným, nakrájeným vejcem. |