Slovenská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská pečeně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
220 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko kefírové |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě povaříme. |
3 | Nakonec pokrm zjemníme kyselým mlékem a kouskem másla. |