Recept

Dušené telecí po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9210

Ingredience

1 ks Citrony
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Olej stolní
40 g Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
220 g Telecí plec
80 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 137kJ
4% Sacharidy 15 g
18% Tuky 14 g
15% Sodík 296 mg
42% Bílkoviny 24 g

Dušené telecí po italsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a nasucho opečeme. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.

2

Šťávu necháme vydusit, zaprášíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a vše povaříme.

3

Před podáváním posypeme maso nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme trochu oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept