Živáňský šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Živáňský šašlik
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9212 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 724,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Živáňský šašlik postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky, naklepeme je a osolíme. |
2 | Maso napichujeme střídavě s bramborami nakrájenými na kolečka na jehlu. Nasucho opečeme, podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme protlak a dusíme. |
3 | Do hotového pokrmu přidáme kousek másla. |