Čínská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská pečeně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Olej stolní |
40 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
200 g | Vepřové maso libové |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 119,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Vepřové maso libové, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme nasucho. |
2 | Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a šunku, podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme. |
3 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme vodou a povaříme. |
4 | Nakonec do pokrmu přidáme olej a nastrouhanou citronovou kůru. |