Vepřové maso na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na celeru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 594,0mg |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 955,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na celeru postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Přidáme očištěný, jemně nakrájený celer, podlijeme vodou a dusíme. |
2 | Když je maso měkké, necháme vydusit šťávu, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme vodou a povaříme. |
3 | Nakonec do hotového pokrmu přidáme kousek másla. |
4 | Místo celeru můžeme použít jiný druh zeleniny. |