Salát z vařené kedlubny s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařené kedlubny s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9221 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
200 g | Kedlubna |
5 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 247,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z vařené kedlubny s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme, uvaříme a nastrouháme nahrubo. |
2 | Mírně je osolíme, zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozředěným protlakem (nebo rajčatovou šťávou). |
3 | Hotový salát ozdobíme jemně nasekanou petrželkou. |