Květáková omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková omeleta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9226 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Květák |
1 špetka | Muškátový květ |
20 g | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 228 mg
17% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 250,9mg |
Draslík | 397,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový květ, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková omeleta postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák uvaříme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Připravený květák opečeme na oleji na pánvi a přidáme muškátový květ a nasekanou petrželku. |
3 | Nakonec vše zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a necháme srazit. |