Jednoduchý recept

Krém pařížský

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krém pařížský 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9235
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

50 dkg Čokoláda hořká
0,5 l Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

221% Kalorie 4,355 kcal
Kilojoule 18 221kJ
90% Sacharidy 322 g
433% Tuky 325 g
6% Sodík 120 mg
63% Bílkoviny 35 g
Krém pařížský
  • Krém pařížský
  • 1
  • Krém pařížský
  • 2
  • Vložit obrázek

Krém pařížský postup přípravy receptu:

1

Šlehačku a rozstrouhanou čokoládu přistavíme na oheň a přivedeme do varu.

2

Jakmile se začne vařit, odstavíme ji hned z ohně a zchladíme tak, že hrnek postavíme do studené vody.

3

Pak ji necháme několik hodin v chladu, nejlépe do druhého dne, kdy ji metlou ušleháme na krém.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Krém pařížský
Tento recept jsem použila pro pařížský dort a mohu doporučit. Je snadný a rychlý. Pozor na výběr kvalitní smetany!!! Pro svůj dort jsem použila 75 dkg čokolády na vaření a 0,75 l smetany na šlehání (dortová forma o průměru 26 cm). Je možno přidat do krému i ztužovač, záleží na výběru šlehačky. Tento recept mohu jen doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept