Pařížský dort z piškotů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížský dort z piškotů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9236 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
125 g | Kakao - prášek |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Piškoty dětské kulaté |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 dl | Voda pitná |
1 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 171,3mg |
Draslík | 169,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížský dort z piškotů postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. |
2 | Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. |
3 | Pokud máme hmotu řídkou, zahustíme ji želatinou připravenou dle návodu na sáčku. |
4 | Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. |
5 | Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na odležení do druhého dne.