Pórková polévka s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka s bramborem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9243 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 223,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme jej ve větším hrnci na rozehřátém tuku. |
2 | Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme osolenou vodou. |
3 | Rozšleháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme až jsou pórek a brambory měkké. |
4 | Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně, ale již nevaříme. Doplníme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Děkuji za recept. Polévka nám moc chutnala. Přidala jsem zeleninový bujón. Vážně moc dobrá