Kuře v balíčku na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v balíčku na hořčici
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9245 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hořčice estragonová |
1200 g | Kuře |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 plátek | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 225,7mg |
Draslík | 608,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 420,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice estragonová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v balíčku na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, osolíme a opepříme, celé potřeme hořčicí. |
2 | Pak je obalíme tenkými plátky slaniny, které upevníme párátky. |
3 | Takto připravené kuře navlékneme na trn pekáče na kuře a pečeme v troubě asi 45 minut. Vypečenou šťávu podle potřeby odléváme. |
4 | Když je kuře měkké, vyjmeme je, šťávu přelijeme do misky z varného skla, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s vařeným bramborem.