Uzené koleno zapečené se zelím a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené koleno zapečené se zelím a brambory
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vepřové koleno uzené |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 407,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Strouhanka, Sůl, Tuk, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené koleno zapečené se zelím a brambory postup přípravy receptu:
1 | Uzené koleno uvaříme ve velkém hrnci (nejlépe tlakovém) doměkka a vykostíme. |
2 | Zelí propláchneme, překrájíme podle potřeby na menší kousky a podusíme skoro doměkka. |
3 | Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky. |
4 | Zapékací mísu vymažeme tukem (nejlépe z varného skla)a vysypeme strouhankou. Do ní pak střídavě vkládáme vrstvy bramborových plátků, zelí a nakrájeného masa z kolena. Vrstvy vždy dle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Potom vše zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme, až jsou brambory měkké a mají nazlátlou barvu. |