Recept

Uzené koleno zapečené se zelím a brambory

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9246
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vepřové koleno uzené
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 546kJ
4% Sacharidy 13 g
61% Tuky 45 g
17% Sodík 342 mg
56% Bílkoviny 31 g

Uzené koleno zapečené se zelím a brambory postup přípravy receptu:

1

Uzené koleno uvaříme ve velkém hrnci (nejlépe tlakovém) doměkka a vykostíme.

2

Zelí propláchneme, překrájíme podle potřeby na menší kousky a podusíme skoro doměkka.

3

Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky.

4

Zapékací mísu vymažeme tukem (nejlépe z varného skla)a vysypeme strouhankou. Do ní pak střídavě vkládáme vrstvy bramborových plátků, zelí a nakrájeného masa z kolena. Vrstvy vždy dle chuti osolíme a opepříme.

5

Potom vše zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme, až jsou brambory měkké a mají nazlátlou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept