Bramborové tyčky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové tyčky se šlehačkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9252 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Olej stolní |
10 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 366,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové tyčky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme a ještě do teplých vmícháme ušlehanou smetanu, máslo a vejce. |
2 | Sáčkem s trubičkou nastříkáme na olejem vymazaný plech tyčinky. V troubě upečeme dorůžova. |
3 | Podáváme teplé se zeleninou, salátem nebo s kompotem. |