Polévka masová s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka masová s jogurtem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9258 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
1 ks | Jablka |
300 g | Jogurt bílý |
20 g | Rýže loupaná |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 163,5mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 359,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 760,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jablka, Jogurt bílý, Rýže loupaná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka masová s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Omyté, na kousky nakrájené maso uvaříme spolu s cibulí doměkka. |
2 | Potom přidáme oloupané, nakrájené jablko, bobkový list a přebranou, spařenou rýži. Povaříme a zahustíme rozkvedlaným jogurtem s vejcem. |
3 | Polévku můžeme okořenit utřeným česnekem. |