Slovácká cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovácká cibulačka
Slovácká cibulačka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9259 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
150 g | Hovězí maso přední |
10 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 359,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 142,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovácká cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kousky. |
2 | Ve vývaru z masa povaříme na nudličky nakrájenou cibuli a přidáme vejce. |
3 | Do hotové polévky dáme jemně nakrájenou pažitku, kousky masa a na nudličky nakrájený, na oleji osmažený chléb. |