Dušená játra s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená játra s jablky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
2 ks | Jablka |
200 g | Játra telecí |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
9% Sacharidy 33 g
45% Tuky 34 g
10% Sodík 196 mg
37% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 357,2mg |
Draslík | 562,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jablka, Játra telecí, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená játra s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme vínem a citronovou šťávou a dusíme na másle. |
2 | Plátky jater zprudka opečeme na oleji, mírně osolíme a ozdobíme udušenými jablky. |