Rychlé houbové omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé houbové omelety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9273 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 269,7mg |
Draslík | 236,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé houbové omelety postup přípravy receptu:
1 | Žloutky rozmícháme v mírně osoleném mléce mléce, přidáme hrubou mouku a dobře promícháme. |
2 | Těsto zkypříme sněhem z bílků a nakonec je zakapeme rozpuštěným máslem. Na oleji upečeme omelety. |
3 | Každou porci ozdobíme na másle udušenými žampiony. |