Kachna s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s jablky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Jablka |
1 ks | Kachna mražená |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 224,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s jablky postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem. |
2 | Vložíme ji do velkého oválného pekáčku z varného skla, naplníme nakrájenými, oloupanými a jádřinců zbavenými jablky. Podlijeme trochou horké vody a v horké troubě upečeme dozlatova. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou. |
3 | Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, krátce v troubě povaříme. |
4 | Podáváme s bramborovými knedlíky. |