Jablkové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové pyré
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9282 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 86 kcal
Kilojoule 358kJ
6% Sacharidy 23 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 139,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablkové pyré postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Vložíme je do středně velkého hrnce z varného skla, mírně je podlijeme vodou a udusíme doměkka. |
3 | Potom je prolisujeme, ochutíme citronovou šťávou a dle chuti osladíme tekutým medem nebo cukrem. |
4 | Rozdělíme do kompotových misek a necháme mírně vychladit. |
5 | Podáváme jako dezert s piškoty. |