Hovězí maso na hřebíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na hřebíčku
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
5 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1,5 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 166,8mg |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Olej stolní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na hřebíčku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a česnek nakrájíme na plátky. |
2 | Na pekáč z varného skla dáme maso, asi čtvrtinu cibule, česnek a hřebíček, zalijeme trochou vody a v troubě uvedeme prudce do varu. |
3 | Pak zmírníme teplotu a přiklopené víkem dusíme asi 2 hodiny. |
4 | Před dohotovením přidáme zbytek cibule, olej, chilli omáčku, cukr a worcestrovou omáčku. Dolijeme asi 100 ml vody, promícháme a ještě asi 5 minut odkryté dusíme. |
5 | Podáváme s dušenou rýží. |