Hovězí na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na česneku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 131,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme dusit na olej se zpěněnou cibulí a česnekem. |
2 | Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata, hřebíček, mírně podlijeme a dusíme. |
3 | Měkké maso vyjmeme, vysmahneme šťávu a zaprášíme moukou. Lehce osmahneme, zředíme vodou a povaříme. |
4 | Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželku. |