Hovězí s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s koprem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Hovězí maso zadní |
5 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s koprem postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme naklepané a osolené plátky masa, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme. |
3 | Omáčku prolisujeme, přidáme nasekaný kopr a nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou. |