Hovězí ragú se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ragú se smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 73,4mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ragú se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. |
2 | Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, osolíme, opečeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme. |
3 | K poloměkkému masu přidáme omytá, nakrájená rajčata a dodusíme. |
4 | Nakonec pokrm zahustíme rozšlehanou kyselou smetanou. |