Telecí na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí plec |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 104,8mg |
Draslík | 931,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme omyté, na plátky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Dále přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a dusíme. |
2 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme. |
3 | Hotovou omáčku přecedíme a přilijeme rozmíchanou kyselou smetanu. |