Dušené telecí s citronovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené telecí s citronovou kůrou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
250 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
20 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí plec |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 491,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Citrony, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené telecí s citronovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle spolu s nakrájenou zeleninou. |
2 | Přidáme mouku, zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme. |
3 | K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, vývar, aby bylo maso zakryto a ještě povaříme. |
4 | Hotovou omáčku přecedíme a před podáváním plátky masa posypeme nastrouhanou citronovou kůrou. |