Recept

Dušené telecí s citronovou kůrou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9298
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Celer bulvový
1 ks Citrony
250 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
20 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
200 g Telecí plec
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 027kJ
4% Sacharidy 14 g
46% Tuky 35 g
27% Sodík 548 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dušené telecí s citronovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle spolu s nakrájenou zeleninou.

2

Přidáme mouku, zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme.

3

K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, vývar, aby bylo maso zakryto a ještě povaříme.

4

Hotovou omáčku přecedíme a před podáváním plátky masa posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept