Telecí ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ražniči
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 770,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Okurky, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ražniči postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky a střídavě s omytými, nakrájenými rajčaty a omytou, nakrájenou salátovou okurkou napichujeme na jehlu. |
2 | Ražniči osolíme, opečeme po všech stranách na másle, podlijeme vývarem a dusíme. (Pokrm můžeme také upravit na grilu - ražniči před úpravou potřeme rozpuštěným máslem). |