Šašlik se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
5 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové maso libové |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 275,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé kousky, naklepeme a osolíme. |
2 | Střídavě s očištěnými žampiony je napichujeme na jehlu. Zprudka opečeme na másle, posypeme jemně nasekaným koprem, podlijeme vývarem z kostí a dusíme. |
3 | Hotové šašliky zalijeme rozmíchanou kyselou smetanou. |