Zadělávané telecí s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané telecí s květákem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9315 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí plec |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 960,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané telecí s květákem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso uvaříme v osolené vodě, nakrájíme na kostky a dáme do omáčky připravené z nasucho opražené mouky zředěné zeleninovým vývarem. |
2 | Do omáčky přilijeme mléko a do hotové přidáme kousek másla. |
3 | Květák uvaříme, rozebereme na růžičky a na talíři jím obložíme uvařené maso. |