Hovězí po zahradnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí po zahradnicku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Hovězí maso zadní |
40 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 80,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí po zahradnicku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kostí, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Prolisujeme a povaříme. |
3 | Do hotového pokrmu přidáme kousek másla a nasekanou petrželku. |