Hovězí plátky s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9329 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
200 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
20 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 202,7mg |
Draslík | 192,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou. |
2 | Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme. Nakonec do šťávy přidáme kousek másla a ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Hotové plátky zdobíme jemně nakrájenou šunkou a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem. |