Recept

Husí žaludky zadělávané

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 933
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
1500 g Husí žaludky
150 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
3 dl Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
3% Sacharidy 12 g
22% Tuky 16 g
49% Sodík 976 mg
5% Bílkoviny 3 g

Husí žaludky zadělávané postup přípravy receptu:

1

Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme.

2

K poloměkkým žaludkům přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše doměkka dovaříme.

3

Z prosáté mouky a ze 2/3 másla připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, zalijeme procezeným, vlažným vývarem ze žaludků a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.

4

Ke konci varu přilijeme smetanu a podle potřeby přisolíme.

5

Uvařené žaludky nakrájíme na plátky, přecedíme na ně omáčku, krátce převaříme a přidáme zbylé máslo.

6

Při podávání každou porci posypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept