Grilovaný biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný biftek
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hovězí svíčková |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mléko polotučné |
0,3 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 301,3mg |
Draslík | 426,7mg |
Vláknina | 720,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný biftek postup přípravy receptu:
1 | Omyté bifteky lehce naklepeme nožem a zakulatíme. Urovnáme je do nádoby, zalijeme trochou mléka a necháme odležet. |
2 | Potom maso osolíme a nasucho grilujeme po každé straně 3 minuty. |
3 | Hotové bifteky zdobíme vejcem a hlávkovým salátem. Do středu dáme kousek másla. |