Uherské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uherské závitky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Brambory |
200 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 205,7mg |
Draslík | 121,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uherské závitky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. |
2 | Připravené plátky plníme bramborami nakrájenými na hranolky, nasekaným vejcem vařeným natvrdo a šunkou. Zabalíme do závitku a upevníme nití. Závitky nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme. |
3 | Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. |
4 | Nakonec přilijeme smetanu a přidáme kousek másla. |