Drůbeží játra na víně s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra na víně s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
1000 g | Játra drůbeží |
100 g | Mandle |
1 g | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 358,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mandle, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra na víně s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na větší plátky. |
2 | Do rozehřátého tuku dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme játra a společně opečeme. Přilijeme víno, opepříme, nasypeme oloupané a překrájené mandle a vše podusíme. |
3 | Nakonec pokrm osolíme a znovu podusíme. |
4 | Při podávání každou porci zdobíme ušlehanou smetanou. |