Jednoduchý recept

Smažené špízy s drůbežími játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 935

Ingredience

320 g Jablka
1000 g Játra drůbeží
150 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
20 g Sůl
300 g Tuk
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 187kJ
4% Sacharidy 16 g
54% Tuky 40 g
53% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Smažené špízy s drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

2

Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na stejnoměrné kousky. Připravené kousky střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli, osolíme a opepříme.

3

Vejce rozmícháme s mlékem, přisypeme prosátou mouku a promícháme.

4

Špízy namáčíme v těstíčku a po částečném okapání je smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept