Recept

Hovězí plátky se sýrovým sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9354

Ingredience

200 g Hovězí maso zadní
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Petržel - nať
20 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 818kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 312 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí plátky se sýrovým sněhem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.

3

Vychladlé maso nakrájíme na plátky, vložíme do vymazaného pekáče a na každý plátek navršíme pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéci.

4

Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept