Telecí maso jako ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso jako ústřice
Jednoduchý recept
Telecí maso jako ústřice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
240 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
2% Sacharidy 5 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 193 mg
46% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 512,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso jako ústřice postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé řízky, naklepeme a osolíme. |
2 | Připravené plátky grilujeme po každé straně asi 4-5 minut. Hotové silně pokapeme citronovou šťávou a na každou porci položíme kousek másla. |