Telecí závitek s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitek s petrželkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
240 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 257,5mg |
---|---|
Cholesterol | 104,8mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 525,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitek s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. |
2 | Plátky potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Zavineme, upevníme párátkem a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. |
3 | Maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme a povaříme. |
4 | Nakonec přidáme smetanu a kousek másla. |