Sýrová sedlina s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová sedlina s květákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9371 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 ks | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 348,8mg |
Draslík | 471,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová sedlina s květákem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr, jemně nakrájenou šunku a uvařený květák rozebraný na růžičky. |
2 | Vše vložíme do vymazané zapékací mísy, posypeme petrželkou a vaříme pod pokličkou ve vodní lázni asi 30 minut. |
3 | Pokrm podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Květák předem uvaříme doměkka.